Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LM

Mobilní očkovací týmy a povinné očkování nejsou žádný nový vynález - moje žena pochází z Brazílie a v její rodině se traduje humorná historka, jak jejího bratra opakovaně na ulici odchytilo mobilní vakcinační komando a bez ptaní ho naočkovali proti pravým neštovicím. Když pak přišel malý Cristiano s pláčem domů, akorát se mu všichni smáli, jak je hloupý, že se nechal chytit.

1 0
možnosti
JS

J58a87n 63S23o32u29č79e90k

28. 1. 2022 6:49

Oceňuji Váš slušný přístup k problematice očkování a chápu, že v oboru, ve kterém pracujete, má očkování proti covidu svůj význam. Bohužel se médiím a politikům opět podařilo rozdělit společnost na zastánce a odpůrce tohoto očkování. A na obou stranách se vyskytnou jedinci, kteří se radikalizují a neváhají druhou stranu vulgárně napadat. Snad jich zatím není mnoho a zřejmě z této skupiny se rekrutují ti autoři, kteří Vás napadají. Dle mého názoru byla od samého počátku očkovací kampaň vedena chybně a postupné odebírání práv neočkovaným lidem skupinu odpůrců očkování spíše zatvrdilo a spojilo. A obávám se, že pokud v krátké době nedojde ke zrušení všech represí, situace ve společnosti se bude stále více vyhrocovat a těch radikálů bude přibývat. Na obou stranách.

6 0
možnosti
PK

Vláda to naštěstí ví a veškeré restrikce chce zrušit co nejdřív, tj. během března.

1 0
možnosti
JD

J53a42n 50D55o18u53š14e66k

27. 1. 2022 20:17

Zlomky, procenta, podíl, pravděpodobnost. To jsou pojmy které militantním antiwaxerům ubližují. Řeknete jim, že nová vakcína funguje proti co já vím, deltě a přenosu na cca 60% (vycucal jsem si to), jejich mozeček to však neumí pobrat, propočítat a je to pro ně stejné jako kdybych jim řekl, že nefunguje vůbec. Kdepak, racionálně se s nimi domluvit nedá. Tahle zkušenost se mi od začátku pandemie potvrzuje neustále a dokola. Ať už se jednalo o roušky, vakcinaci nebo cokoliv jiného. Na někoho holt racionálně jít nemůžete, ale s klackem jo.

1 9
možnosti
Foto

Prozatím se postupným hledáním relevantních informacích, začínají znalosti a zkušenosti vzdalovat od té vaší pravdy.

2 2
možnosti
Foto

Ve zdejším DD jsou očkováni všichni a za celou domu řádění covidu tam infekce nepropukla hromadně. Bylo jen několik individuálních případů, díky jejich včasné izolaci se virus nerozšířil.

0 0
možnosti
JR

Kamarád chodí na chemoterapii. Na onkologii mu očkování nedoporučili, protože nikdo neví, jaká by byla reakce. Takže je podle většiny očkovaných nezodpovědný antivaxer, že?

3 7
možnosti
PK

Ne, proč myslíte?

6 1
možnosti
AP

"Je to o určité odpovědnosti za sebe a své okolí." Promiňte, ale tou "zodpovědností" se významně posunujete k úrovni vašich kritiků. Není to o žádné zodpovědnosti za své okolí. To by očko muselo chránit před infikováním a roznášením viru. To už ale (od delty) téměř a od omikronu vůbec neplatí ...

11 6
možnosti
ZB

Očkování snižuje prvděpodobnost infikování, nasledně i množství a delku množení viru a tak i pravděpodobnost nakažení někoho dalšího. Jasně prokázaná závislost. A ano, není to stoprocentní. Ale to tak u očkování bývá.

7 4
možnosti
AP

"Ale pak přetrval jen údiv, co všechno se kolem očkování proti covidu děje, a co jsou lidé schopní napsat, čemu jsou schopní věřit a naopak."

Ano, na obou stranách barikády jsou extrémisti a po tom brutálním a dlouhodobém tlaku vlády oočkovat i židli u stolu a po "oficiálních" hoaxech (jako byl, že očko neonemocní a ani nikoho nemůže nakazit), stejnětak, jako o věcech, které byly vydávány za hoax (covidpasy nebudou, segregace neočko nebude...) se vlastně ani jedné straně už nedivím, že jsou militantní...

10 2
možnosti
ZB

tvrzení, že nikdo se nenakazí nebo nikoho nakzit nemůže nikdy nešířili oficiální místa a ani propagátoři očkování. To jim podsouvají jen lháři a bojovníci proti očkování.

Od začátku se vždy mluvilo o snížení pravděpodobností.

4 9
možnosti
Foto

Presviedčať sa neoplatí, vysvetľovať tiež nie. Väčšina tých, čo útočia to robia kvôli útoku samotnému,nie kvôli tomu, že by stáli o diskusiu, tú nepripúšťajú, majú svoju pravdu, jedinú správnu a nikto iný nezoberie. A internet znesie všetko... Väčšina ľudí by si v reálnom živote nedovolila ani tretiru z toho, čo napíšu na internete.

10 4
možnosti
LD

No dovolí si přijít na veřejné místo bez respiratoru, po upozornění personálem zaútočit nejprve verbalne a posléze i fyzicky. Několik prodavacu, sekuritaku, pracovníků obsluhy a dokonce i policistů bylo zmlaceno. Politikům bylo dokonce vyhrožováno násilím či smrti. A ve Francii poté co řidič autobusu dostal nakladacku zemřel po pár dnech v nemocnici.

1 0
možnosti
PK

Je fajn, že to máte tak, jak píšete.

Nicméně dovedu si velmi snadno představit (i po zkušenostech s peč.domy pro mou babičku), že to velmi (a troufnu si říct, že VÝHRADNĚ) závisí na charakteru člověka, který takové zařízení vede. Ze zkušeností s tím, co se dělo během pobytu mojí babičky stran jiných záležitostí, bylo by přimění klientů k naočkování asi to nejmenší bezpráví, kterého by se někdo dopustil. :-/ Bohužel, v mnohých zařízeních se chovají ke klientům jako k "věcem". Pouze jako k prostředku pro získávání financí, se kterým chtějí mít co nejméně starostí. A díky obrovskému přetlaku poptávky nad nabídkou to každému prochází a ještě mají narváno.

3 2
možnosti
Foto

J34a34n 94Š65i63k

27. 1. 2022 8:10

Paní ředitelko, nedivte se. Pokud narazím na nějaké vulgarity, nenávistné komentáře nebo fňukání, jsou výhradně od neočkovaných. Jako kdyby očkovaní taky neměli svoje důvody být naštvaní na x věcí. Ostatně už jeden komentář přede mnou (slušný) se ptá proč se snažíte někoho přesvědčovat. Nevidím, že byste někoho přesvědčovala. Napsala jste jen svůj názor a zkušenosti, ale dotyčný hned vidí něco, co není. Vsadím se, že v diskuzi si výpady proti Vám v dnešním článku ještě užijete. Každý svého štěstí strůjcem, komu sedla na mozek nenávist, zůstane tam i poté, až doba covidová skončí. Děkuji Vám za těžkou práci, kterou děláte a v dnešní době obzvlášť. Hezký den

19 10
možnosti
VK

zvláštní, já mám zkušenosti přesně opačné - nejvíce nenávistné reakce, vyhrožování, (psychické) vydírání atd. pochází od naočkovaných.

ale zřejmě každý nahlížíme jinou perspektivou:-)

13 5
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 23,55
  • Průměrná čtenost 991x
Ředitelka domova pro osoby se zdravotním postižením Domov Sulická. Bývalá poslankyně PSPČR. Mojí celoživotní specializací je oblast sociálních služeb.

Seznam rubrik