Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stejně jako sexualita dětí - pokud je mentálně postižený na úrovni pětiletého dítěte, odpovídá tomu i jeho sexualita.

1 0
možnosti

P14e43t86r 17S11o73k12o47l

24. 1. 2020 20:57

Laik žasne, odborník se diví.

Sama vyhledá a popíše problém, zkritizuje vlastní přístup a hodnotové žebříčky, pak si sama najde a popíše řešení, aby se na závěr pochválila jak to pěkně dopadlo. 8-o

1 0
možnosti

Pěkný článek, který řeší něco, na co by běžný člověk nepomyslel. Nemám v okolí nikoho mentálně postiženého, takže jsem neměl možnost o něčem takovém přemýšlet. Ale máte pravdu v tom, že nižší inteligence ještě neznamená nižší touhu. I mentálně zaostalý člověk se může zamilovat.

Dost lidí píše, že homosexuálové se mají smířit s tím, že nikdy nebudou mít děti. Jednak to není pravda, protože jiná orientace neznamená neplodnost, a jednak jiná orientace nezbavuje člověka rodičovských tužeb.

I mentálně zaostalý si zaslouží sexuální uspokojení.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Trochu mi uniká smysl tohoto článku (tedy pakliže nešlo jen se pochválit za projekt sexuálních důvěrníků), protože o sexualitě mentálně postižených snad nikdo nepochybuje .. Nemyslím si, že by to bylo až takové TABU.

Možná větší TABU bude, jak taková zařízení v praxi přistupují k možnosti plození dětí mentálně postiženými páry. Brání tomu? Nebrání tomu? To by mě více zajímalo ..a bylo by to něco k diskuzi.

6 0
možnosti
Foto

Ruku na srdce, kdo z vás se kdy zabýval otázkou jako to má se sexualitou člověk s mentálním postižením? Ruku na srdce, proč bych se tím měl zabývat?

2 0
možnosti

Přesně. Ať se tím zabývají ti, kteří mají starost o mentálně postižené v náplni práce. Naše starosti jsou zcela jiného druhu.

1 0
možnosti
Foto

Přemýšlí se hlavou, ale sex se dělá něčím jiným. A na tom záleží více než na mozku

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

J95a72n 64P65a17v53e34l

24. 1. 2020 14:47

Zkuste se zamyslet. Citové pouto si naváží i zvířata s IQ o dost nižším

0 0
možnosti

J65a91n 44R85o29s78a

24. 1. 2020 14:13

Sex mentalne postizenych? No nezlobte se na me, ale je to nechutne od prirody, asi jako sex gayu. Me osobne to nevadi, at si kazdy dela doma co chce, nicmene priroda zapricinla ze nam to pripade proste nechutne. Ta vetev kdy postizeni si "delaji deti" proste neni spravna.

4 1
možnosti

Nikdo se na Vás zlobit nebude, jen jste se ztrapnil ;-D. Tohle fňukání bych očekával od nějaké holky, ale ne od chlapa. To jste chlap? Jestli Vám něco vadí nebo ne, je Váš problém. Prostě takoví lidé existují a Vaší možností je se jim vyhnout. Nebudou se vyhýbat oni Vám, jen abyste se neopupínkoval.

"Nám"? Komu "nám"? Mluvte za sebe. Neudělala to příroda, udělal jste si to sám. Dělejte si doma, co chcete, jinak jste nechutný Vy.

0 0
možnosti

I85v84a12n 74M81i97n76á81ř

24. 1. 2020 11:21

Na druhé straně naprosto nechápu, proč bychom měli obecně zjišťovat sexualitu kohokoli ? Jaké TABU, či NETABU, paní autorko ? Jde o naprosto soukromou věc každého jednotlivce a není sebemenší důvod - k nemístné zvědavosti a vlezlosti.

2 0
možnosti
Foto

Manželka mého kolegy dělala vychovatelku v internátu dívek ne příliš chytrých. Říkala- čím tupější, tím nadrženější.

4 0
možnosti

Ono to plati i v opacnem gardu, tedy u hochu. S vyjimkou asexualnich jedincu je obema pohlavim prirodou dana pomerne velka mira sexuality (ze sexualita byla drive spolecensky potlacovana, zvlaste u zen - staci si precist prirucky pro manzelsky zivot psane na zacatku minuleho stoleti, ktere vetsinou psaly zapskle stare panny, je bohuzel skutecnost), a u jedincu se slabsi inteligenci, nebo u nekterych mentalne posteznych ci casti dusevne nemocnych (typicka je cyklicka psychoza, kdy nektere zeny mohou byt v akutni fazi poruchy sexualne agresivni, jakkoliv to mozna zni neuveritelne) a tim schazi ty spolecenske mantinely ohledne sexuality, o kterych jsem se zminil dolea tak nam tito lide mohou pripadat "nadrzeni".

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS